Om Ann-Sofie

_DSC1936.jpg

Jag har haft djur omkring mig hela livet och var tidigare mycket aktiv inom ridsporten. Mitt intresse för hundar och hundträning växte sig dock allt starkare och idag upptar det mer eller mindre all min lediga tid. Att träna hund är otroligt roligt och det är helt fantastiskt att hela tiden få utvecklas och lära sig nya saker!

Min nuvarande hund heter Nova (Natus Cosmonova) och hon är en mycket pigg och glad rottis. Vi började träna spår men efter att ha prövat på sök, så har vi mest hållit på med detta. Har även tränat en del viltspår och Nova är Svensk Viltspårchampion.

Det var tack vare Nova som jag kom i kontakt med klickerträning. Efter att allt för ofta fått höra att jag skulle tala om vem som bestämde och att jag, som lösning på allt, skulle förbättra mitt ”ledarskap”. Jag gjorde en del försök med att tala om ”vem som bestämde”men det enda jag kom fram till va att det bara måste finnas något annat alternativ. Till min stora glädje kom jag i kontakt med klickerträning och det tog inte lång tid efter att jag började med detta som jag blev fast.  Resultatet blev en berikad relation mellan oss och en hund som älskar att träna!

Sen dess har jag gått diverse utbildningar/kurser:

  • Har gått Canis 1-åriga ”Klickerinstruktörskurs” för Morten Egtvedt/Cecilie Køste/Håkon Groven.
  • Är TAGteach Level 1 certifierad hos Emily Johnson Vegh/Eva Bertilsson.
  • Har gått Canis 1-åriga ”Klickertränarkurs” för Carina Swartling.
  • Har gått Kreativ Säkerhets ”Förberedande kurs för specialsökhundar” för Christer Hofström.
  • Har varit instruktör på ett flertal kurser på Ullareds Brukshundklubb.
  • Har gått SBK:s instruktörsubildning för Anders Kjernholm/Anita Andersson.
  • Är tävlingsledare (bruks)

Förutom ovanstående har jag löpande deltagit (både med och utan hund) på diverse olika kurser/seminarier (Anders Hallgren, Emily ”Kikopup” Larlham, Eva Bodfäldt, Kenth Svartberg, Bob Bailey, Parvene Farhoudy, Fanny Gott, Maria Brandel, Runar Naess, Ken Ramirez, m fl). Detta är oerhört lärorikt och värdefullt så varje år blir det ett antal nya seminarier.

:)ann-sofie

Lämna en kommentar

X