Bloggen

Slackline med hundar

Slackline med hundar

12347960_1003237606389103_2534355753380253627__20160408-100717_1.jpg

Utöver mitt stora hundintresse finns även ett stort intresse för utomhussporter. Jag har klättrat under många år och kom då i kontakt med Slackline för första gången. Flera av er har kanske sett hur personer går på lina under sommarhalvåret i parker mellan träd. Det är det som kallas för Slackline.

Anledningen varför jag fastnat så mycket för denna sport beror på att man kan träna helt och hållet utifrån sin egen nivå. Det blir väldigt meditativt också när man går på linan. Det finns ingen plats åt andra tankar när man skall försöka hålla sig kvar på linan :).

När jag skaffade min hund Busker fick han precis som alla andra mina hundar lov att följa med mig till parken för att träna Slackline. Den stora skillnaden var att jag kunde märka ett otroligt stort intresse från Buskers sida. Han ville alltid pröva att ställa sig på linan. Och då beslöt jag mig för att träna detta på ett säkert sätt. Jag la upp en träningsplan för hur det kunde vara möjligt för honom att balansera på linan.

Numera har Busker en egen lina och vi vill nu försöka lära ut denna roliga sport till andra. Både till människa och hund. Balansträning är något som är lika kul för tvåbenta som fyrbenta! Slackline med hund anpassar man självklart utifrån individ. Vissa hundar balanserar på linan, vissa kommer att kunna använda linan mer som ”slide” ( från dogparkour). Listan kan göras lång hur man kan använda linan.

Om du och din hund vill pröva detta lite annorlunda upplägg så kika gärna in på vårt kursutbud.

Nedan är en länk där Busker balanserar på linan.

https://www.youtube.com/watch?v=0iPqFKRsc3M

 

 

 

 

 

 

Dela detta inlägg

Lämna ett svar