Bloggen

EN SERIE OM FÖLJSAMHET

EN SERIE OM FÖLJSAMHET

Nu, ÄNTLIGEN, är vi redo att dra igång serien om följsamhet! Den där följsamheten, ni vet. Som gör att hunden inte drar i kopplet och kan gå lös och så. Ganska svårt ändå… Men nu så!

I några veckor framöver ska ni få följa vår lilla serie i detta ämne, få massor av tips, tricks och övningar och förhoppningsvis kommer ni att ha superkul i träningen med era vovvar!

Innan vi sätter igång, några viktiga saker:

  1. I Sverige har vi koppeltvång under sommaren, vilket betyder att hunden ska vara under samma kontroll som om den vore kopplad.
  2. Strikt hundägaransvar gäller också. Det betyder att du har ansvar för allt din hund ställer till med!
  3. Är ditt mål att kunna ha hunden lös så öva länge i långlina för att minimera risken för misslyckanden (som här faktiskt kan bli riktigt farliga).
  4. Visa respekt mot andra! Det är inte okej att din hund springer fram till någon vare sig det är en människa, ett djur, en kopplas hund eller vad som helst. Igen, långlina. 
  5. Visa respekt mot andra! Igen. Möter ni någon som ser hundrädd ut, en hund som tycker att din hund är läskig eller en matte/husse som verkar känna sig obekväm med långlinan eller din lösa hund – KOPPEL PÅ! Visa hänsyn och respekt. Ta hellre en annan väg eller gå ut i buskaget så andra får passera utan att bli rädda.
  6. I stort sett alla dessa övningar kan göras i koppel. Har din hund lättare för att gå lös än kopplad så passa nu på att ändra attityden kring det där snöret!

Första avsnittet handlar om kontakt och syns snart här på bloggen!

Ha så kul nu!

/Lilly, Johnny och Bulten

 

Dela detta inlägg

2 kommentarer

  1. Det kommer instruktioner om exakt vad ni ska göra under de kommande veckorna. Detta var mest ”att tänka på”-grejer inför detta 🙂 Långlina kan vara på i alla övningarna, det är mest som en säkerhet så att inga farliga misslyckanden sker 🙂 Vad ni ska träna kommer om en vecka! Ha det fint!
    Lilly

Lämna ett svar