Bloggen

Instagrams bästa julkort!

Instagrams bästa julkort!

Skarmavbild-2017-12-06-kl.-10.03.04.png

Hallå hej!

Lilly här, jag sköter Glädjeklicks instagram och tänkte göra ett litet julkort till den. Och såklart vill jag ju ha många paket av tomten så ska vara snäll och visa hur jag gör! Använder telefonens kamera pga får skrivkramp av stora finkameran som ju ändå gör för fina bilder för insta. Ingen prestationsångest här inte 😉 Häng med!

DEL 1: rekvisitan

1, Gillar din hund utklädnader? Om ”JA!!”, fortsätt till punkt 2. Om ”njaa” eller ”FETNEJ”, gå till punkt 3.

2, Klä hunden i något kul men snällt. Typ luva? Kolla: 

Fotograf: Pernilla Levisson
foto: Pernilla Levisson

 

3, Finns ju hur mycket gött som helst man kan ha som inte innebär en obekväm hund! Gillar vovve att hålla grejer? Låt den leka tomtenisse genom att hålla en julklapp i munnen! Annars finns ju att ta tassarna på en julklapp eller hallå, bara sitta/ligga bredvid fett juliga grejer. Paket, julgranskulor, nötter, ljusslingor, polkagrisar och sånt.

Fotograf: Åsa Jakobsson
Foto: Åsa Jakobsson

 

DEL 2: sätt upp scenen

1, Bakgrunden gör bilden! I detta fall alltså hehe. Åsa, vårt proffs, säger kanske annat men jag tycker att det lät klatschigt så! 😉 Jag kör vit vägg bara. Tänker att när man ska köra massa rekvisita blir det nog lite väl mycket med blommig tapet 🙂

2, Ljuset! Älskar att man typ kan nämna att ”ljus är viktigt när man fotar” och 75% av reaktionerna på det är att folk tror man är proffs. Det är jag ej, men ni vet mobilkameror? Ej svinbra. Rekommenderar dagsljus från sidan.

Allt klart? Bra, då är det bara att fjäska för vovven och ladda med gött godis! Här snackar vi tricks, hunden ska tycka det är svinkul! Så in bland rekvisitan och prova lite sitt, ligg eller vinka, vad nu din hund tycker är skitkul. Ta pauser och belöna ofta! Ta massor av foton och glöm inte klicka i skärmen där du vill ha fokus! Blir en liten gul ruta där då 🙂 Kan göra stor skillnad!

Såhär blev min:

Inget tekniskt underverk, direkt! Men nog så sött och visst duger det till instagram?!

Nu vill jag se hur era blev! Spamma i kommentarsfältet! 😀

Väl mött och ha det gött!

Lilly

Dela detta inlägg

Lämna ett svar