Bloggen

Landslagsträff!

Landslagsträff!

Somliga firar halloween med att klä ut sig, vi firade med en landslagsträff! Denna gång träffades laget i Linköping. Tyvärr kunde inte alla vara med, men vi som var där tränade desto flitigare. Först pratade vi igenom många praktiska saker inför resan och stämde av vad som hänt sedan sist och sen la vi upp träningstiden. Vi startade med fri träning där de olika ekipagen fick dela på utrymmet i hallen och träna det var och en kände att de behövde som uppvärmning. Nyttigt för mig och Flynn som tränar så mycket ensamma! Jag är väldigt nöjd med hur han hanterar “gruppträning” utifrån att vara så ovan vid det, cool och glad.

Efter lunchen körde vi ett upplägg med tiominuterspass per ekipage där var och en fick utnyttja tiden som de ville. Det kunde tex vara att be resten av gruppen att titta på programmets disposition, komma med förslag på små justeringar, träna starter, störningsträning osv.

Jag valde att lägga första passet på att träna utan hund och få feedback på bara hur jag rörde mig och vilka gester jag borde/inte borde ha med. Eftersom mitt program växlar mellan dramatiska sekvenser och lättsamma sekvenser så ville jag hitta rätt sätt att agera själv där. Väldigt nyttigt (men svårt!) att träna utan hund inför publik!

Mitt andra pass valde jag att jobba med startträning. Jag hade tänkt ut tre olika ställen i programmet som jag ville slänga in en överraskningsbelöning på. La upp träningen precis som om vi skulle startat på riktigt: uppvärmning, vi blev inropade på planen, gick in, hälsade på domarna, ställde upp, gav startsignal, musiken gick igång och så körde vi fram till det ställe jag valt att bryta = då slängde Anita in en leksak till Flynn. Nyttig träning! Gick av efteråt, varvade ner och så gjorde jag om hela proceduren med uppvärmning, inrop etc.

Tredje passet la jag på att öva de två svagaste punkterna i vårt program och bad Anita att klicka när Flynn rörde sig rätt så jag själv kunde agera mer som på tävling. Kändes bra! Fick lite nya tankar också om hur jag ska jobba vidare där.

Vi var inte superseriösa hela tiden utan på skämt så övade vi inmarsch till Du gamla, du fria med flaggor och allt.

Nu under helgen håller vi också tummarna för Niina som tävlar NM i lydnad! HEJA!!!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar