Bloggen

Vintern närmar sig

Vintern närmar sig

Jag vet inte hur det är med er, men jag har svårt att hålla ångan uppe med hundträningen under vintern. Det är kallt. Det är mörkt. Det kommer en massa helger, så man har annat att tänka på. Inga tävlingar att sikta mot.

En stor hjälp för mig är att någon annan berättar för mig ”veckans tema” och kommer med tips och råd och inspiration. Jag pratar om online-kurser! Jag har gått en massa olika för olika instruktörer runt hela världen, hemifrån min egen dator. Helt otroligt bra! Det är väldigt givande för mig att filma min träning och titta på den efteråt, och får jag dessutom bra tips utifrån det som visas på filmen så blir det ännu bättre. Ibland filmar jag ofta, ibland sällan, ibland är jag bara nöjd med att läsa lektionerna och få inspiration därifrån. Ibland är jag överens med instruktören, ibland inte, och då är det enkelt att bara välja bort det som inte passar och fokusera på det jag gillar.

Just nu går jag en onlinekurs i fotgående för min kollega Cari, det är min fjärde onlinekurs i just fotgående för olika instruktörer. Oerhört givande eftersom alla har sina råd och tips och knep! Jag har också gått flera för ytterligare en kollega, Anna, inom tex HtM och grunder för tävlingslydnad – rekommenderas!

 

Så med grund i att vintern närmar sig, och min kärlek för onlinekurser, så har jag lagt upp två olika onlinekurser för dig att ta del av!

1. Vinteraktivering

Passar dig som behöver enkla tips på hur du bäst får hunden trött i huvudet på kort tid och liten yta. Alla övningarna kan göras inomhus.

Fyra teman, två lektioner på varje tema (grund och fortsättning). Jag har valt att jobba med:

  • Kroppskontroll
  • Nosaktivering
  • Ordförståelse
  • ”Avancerade trix”

Du väljer själv om du vill gå med hund, och ha möjlighet att lägga upp film och få feedback på din träning, eller om du vill gå utan hund och ta del av materialet.

Kursen start 9/11, LÄS MER OCH ANMÄL HÄR!

2. Introduktionskurs självstudier

Jag kommer på torsdag klockan 19.00 att släppa en lite speciell onlinekurs – en introduktionskurs på sex lektioner som bygger på självstudier!

Kursen kommer att kosta 500:-, och då har man tillgång till den i sex månader. Eftersom jag vill att så många som möjligt ska få ta del av innehållet kommer jag att ha HALVA PRISET fram till kl 00.00, alltså de första fem timmarna!

 

Så här funkar det: så fort du anmält får du tillgång till samtliga lektioner, och jobbar sedan i din egen takt. Jag går kort igenom inlärningsmetoder, spelregler i träningen, grundbeteenden, kreativitet, signalkontroll, och helhet. Till varje lektion finns en uppgift kopplad, som ger dig möjlighet att under trixiga former testa i praktiken det du lärt dig i teorin.

Jag är väldigt stolt över materialet – blandat text och film – och ser kursen som en perfekt introduktionskurs inom hundträning!

Anmälning öppnar alltså torsdag 5/11 kl 19. LÄS MER OCH ANMÄL HÄR!

 

Vet du inte vilken du ska välja?

Introduktionskursen är ytligare men bredare, och en perfekt kurs att ta del av innan man går en djupare kurs eller en live-kurs – oavsett vilken inriktning man har i sin träning. Du har ingen möjlighet att kommentera eller få feedback på din egen träning.Den är också ganska billig om man ser till hur mycket material du får tillgång till (väldigt billig mellan 19 och 00 på torsdag!).

Vinteraktiveringen är djupare och mer fokuserad på just aktivering. Gå du utan hund är du välkommen att fråga och diskutera lektionerna och träning i stort, går du med hund lägger du upp hur många filmer som helst och får fråga hur mycket som helst om din egen träning. Du har också möjlighet att påverka innehållet, om det är något speciellt du vill se eller få förtydligat ytterligare.

Valle tipsar om att det snart är jul – kanske vill någon ge dig en tidigt julklapp? Kanske är denna någon du själv? Eller varför inte ge din hund en julklapp som den verkligen kommer att uppskatta – hundar tycker att aktivering är störtkul? Bara Valles åsikt så klart 🙂

Och du – gillar du tanken, men tycker inte att någon av mina kurser verkar passa ditt intresse? Mina Glädjeklick-kollegor har ännu mer att välja på…Kolla in online-kurs-sidan HÄR!

 

 

Dela detta inlägg

Lämna ett svar