Bloggen

Lucka 2

Lucka 2
Tema denna vecka är aktivering, här kommer några enkla tips för att hålla din hund upptagen en stund. Glöm inte att ha uppsyn över hunden när den sysslar med sådant här, så den inte sätter något i halsen.
 
Dag 2: ”när hunden inte låter dig sitta vid datorn”
 
Aktivitetspussel finns det många av. Att köpa ett lagom svårt kan vara en bra investering när du till exempel blir sjuk och inte kan ge hunden den stimulans den kräver. Men om du nu ligger sjuk på soffan och inte har något sådant, så finns det många sätt att lösa det på, genom hederligt hemmapyssel. 
Här är några av våra favoriter, DIY style:
 
1. PET-flaska med godis
Enkelt som bara den. Lägg några godbitar eller torrfoder i en petflaska och låt hunden skaka ut dem. Vill du göra mer pyssligt kan du göra hål i flaskan så det finns fler än den vanliga öppningen som godiset kan trilla ut genom. 
En varning utfärdas för att denna aktivitet kan ha en viss ljudnivå…
 
 
2. Toarulle med stängda ändar, godis i 
Också väldigt enkelt, men inte för den som gillar att städa sen. Lägg godbitar i en toarulle, stäng ändarna. Ge till hunden som får slita den i stycken. Har du en stor hund rekommenderas detta inte, då den förmodligen kommer att svälja hela härligheten hel. 
 
3. Muffinsform med godis i hålen
OBS! Inte för bolltoken! 
Lägg godiset i muffinsformens hål, placera bollar över. Låt hunden lista ut att den ska lyfta bort bollarna för att komma åt det goda. 
 
4. Fläta med godis
Klipp sönder gamla t-shirts, strumpor eller någon filt i bitar som du kan göra en fläta av, ta fram godis och fläta helt enkelt in. Låt hunden få slita, tugga och jobba fram godbitarna. 
 
 
 
5. Boll med godisfyllda tygstycken
Likt tipset ovan, fast istället för att fläta så virar du in godis i tygstycken och stoppar i en nätad boll. 

Dela detta inlägg

Lämna ett svar