Bloggen

LUCKA 1

LUCKA 1

Att aktivera sin hund behöver inte bara innebära långa promenader eller tävlingsträning. Det finns så mycket mer! Denna vecka i julkalendern har just tema aktivering, på ett kul och enkelt vis. Vi hoppas att ni blir peppade!

 
”Promenaden med en twist”
Promenaderna är måsten, oavsett väder, men det finns en massa kul man kan hitta på under dem. Därför handlar denna lucka om just vad du kan göra för att få ut mer av promenaderna:
 
1. Följa John
Precis som det låter. Hunden ska följa dig över stock och sten, över bäckar små och under fallna träd. Roligt och bra motion (även för dig 😉 )
 
2. Godisregn 
Be hunden om något den kan, något enkelt, till exempel sitta, och kasta ut en massa godis hunden får leta upp. 
(perfekt när du måste knyta skor eller svara i telefonen) 
 
3. Parkour
Låt hunden hoppa upp på stenar och stubbar, balansera på nedfallna träd i skogen. I stan finns bilstoppare på gatorna som man kan balansera på. Mycket bra för självförtroende och muskler. 
4. Kurragömma
När hunden inte ser dig, smyg bort och göm dig. Se hunden förstå att du är borta och hur den febrilt letar efter dig. När den hittar dig är det fest!
 
5. Godisträd/skatt
Gå ut innan du tar med hunden, och göm godis i ett träd (frolic är bra för de kan man trä på grenar). Ta ut hunden, gå er runda, och upptäck sedan med stor entusiasm godisträdet! 
Kan även gömma godis, leksak eller ett ben på vägen, och bli en fantastisk skattletare i hundens ögon när du finner de små skatterna. Mycket bra för relation och följsamhet. Hunden måste ju hålla koll på en sådär duktig upptäckare! 

Dela detta inlägg

Lämna ett svar