Bloggen

Om träningsproblem kunde lösas med hokus-pokus…

Om träningsproblem kunde lösas med hokus-pokus…

…kanske det skulle låta ungefär så här:

”Hundägare X: -Min hund är så dålig på att apportera, den springer ut fort men gripandet är så långsamt och tveksamt. Ja, ibland griper den inte alls faktiskt. Eller nästan aldrig. Men den HAR gripit. En gång. Tror jag…

Instruktör Y: -Det är lätt åtgärdat, anmäl dig till min nästa distanskontakt så kommer jag vid nästa fullmånesession att skicka över all den kosmiska energi din hund behöver för att klara av apportering på elitnivå och jag skickar dessutom med ett par andliga guider som kommer att varsamt påminna hunden om att hålla fast föremålet ända fram till avlämnandet.

X – Det låter ju fantastiskt! Jag provar det!

X (några veckor senare) -Jag vet inte om den kosmiska energin tog riktigt, jag tycker inte vi kommer framåt… Faktum är att hunden griper ännu lite sämre nu tror jag…

Y – Om kosmiska energin inte räckte, är det ett klassiskt exempel på obalans i grip-chakrat. Din hund äter en för sur diet och måste balanseras upp med mer basiska livsmedel. Jag rekommenderar en dekokt på halvsalger, brännässla och åkerfräken. Efter en veckas behandling med det kommer gripandet att komma av sig självt!

X (två veckor senare): -Nu har jag matat min hund med dekokten men den griper inte bättre tycker jag…

Y – Inte alls bättre? Inte liiite, liiite bättre…?

X – Kanske liiite…

Y – Jag tror problemet är att du själv tvivlar. Hunden känner ju att du inte helhjärtat går in för det här! Jag rekommenderar dig att du köper den här unika amuletten snidad av en okänd indianhövding och bär den närmast ditt hjärta i två veckor, sen kommer gripandet bli jättebra!

X (två veckor senare) -Förlåt men… gripandet är inte bättre… jag kanske gjort något fel med amuletten?

Y – Har du haft den på dig HELA tiden?

X -Ja… även när jag har badat!

Y – Har du BADAT!? Men då försvinner ju kraften, det är väl klart att din hund inte kan gripa en apport om du BADAR!

X -Förlåt. förlåt!!! Vad kan jag göra nu för att ställa allt till rätta?

Y -Nu har det gått så långt att det enda som återstår är en total energirensning. Du måste städa ut all dålig  energi som har samlats i ditt hem, särskilt vid hundens sovplats, och på alla ställen där du brukar träna den.

X – hur gör jag det då?

Y – Du klär av dig naken vid fullmåne och går långsamt baklänges medan du rabblar dessa heliga ord ”O, APPORTUSKRÅNGLIKUS, VIK HÄDAN, BRINGEN FRAM GRIPUSAPPORTIKUS!” tusen gånger och stänker vigvatten över din vänstra axel.

X -Är det allt?

Y -Och så måste du självklart bränna alla dina tidigare apportföremål över en öppen eld på en fredag den trettonde.

X -Men vad ska jag träna med sen då om jag bränt upp alla min apporter..?

Y -Jo, jag har här en unik apport snidad av en okänd indianhövding…. ”

Summa summarum: låter något för bra för att vara sant, är det oftast precis så 🙂

Det mesta i vår träning löses tyvärr inte snabbt och enkelt med hokus-pokus utan med att ta ett steg tillbaka, analysera träningen (vad har vi gjort, vad har inte fungerat, vad behöver vi ändra på, hur ska vi göra det), lägga upp en ny plan, TRÄNA och utvärdera. Inte lika sexy och snabbt som att köpa en unik amulett, men betydligt mer framgångsrikt och hållbart på sikt! LYCKA TILL med träningen!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar