Bloggen

Zin ögonspeglad, valpar planeras!

Zin ögonspeglad, valpar planeras!

Idag var vi och ögonspeglat Zin vilket är den sista saken vi behövde ha klart innan hon kan paras. Precis som vid de två tidigare gångerna så fick Zin UA på ögonen, eller som veterinären uttryckte det ”Perfekta ögon!”. Skönt! Så hälsomässigt är Zin nu HD-röntgad A, ögonspeglad UA, gentestad carrier för IGS och CEA (så hanen vi kommer att använda kommer vara gentestad normal), har under tiden jag haft henne (från att hon var 1 år) aldrig varit sjuk eller skadad eller haltat. I mina ögon är hon sunt byggd, snabb, smidig och med grym kroppskontroll. En sund hund helt enkelt! Roligt var att även veterinären som ögonspeglade henne gillade Zins byggnad: ”Ett riktigt bruksdjur!”.

Jag har tittat på många olika hanar, funderat och funderat igen. Bollat idéer och förslag med skickliga vallhundsförare och fått många tips och saker att tänka på. En del hanar har fallit bort när gentesterna visat fel match för Zin och en del har fallit bort utifrån att jag inte vill linjeavla. Och så ska det ju vara någon jag tror matchar Zin i egenskaper och typ. Och så ska både jag och Krille verkligen vilja ha en valp efter just den hanen! Inte det lättaste men så fick vi tips om en hane och när jag tittar på honom på film när han vallar kände jag -den hunden hade jag själv velat ha! Så, om bara det blir rätt svar på testerna så tror jag att vi har en vinnare. Vill inte gå ut med vilken hane det är innan jag vet om det klaffar eller ej men jag kan säga att det är en riktigt fin vallhund. Två av mina kompisar som ska ha valp efter Zin har fått veta innan vem vi tittar på och när bägge dem blev lika förtjusta som vi i förslaget kändes det jättebra, så nu håller vi tummarna för att detta går i lås! Självklart vet man inte innan hur en viss kombination blir, det finns ju inga garantier, men hoppas kan man ju! Skulle det inte fungera med den kombinationen jag tänkt mig får vi ta en ny funderare, men en sak är säker, det ska kännas rätt om jag ska ta en kull annars väntar jag till ett senare löp och letar vidare.

Det enda som är en liten smolk i bägaren för mig är detta att valpkullen kommer förstöra en stor del av tävlingssäsongen. Zin gick så himla fint när hon i höstas gick upp i IK II i vallningen att det varit frestande att skjuta upp valpkullen och tävla istället 🙂 Men eftersom hon löper så sällan och jag vill ha vår/sommarvalpar (för valparnas skull) så känns det här löpet som bästa valet trots allt. Jag får hoppas på att allt går bra och att vi fort är igång igen till hösten! Vill ju gärna hinna tävla vidare med henne i lydnaden (klass 3) och funderar även på om vi ska köra på i Heelwork och rallyn med, med sikte att vara i högsta klassen senast till nästa år. Men allt beror på hur det går med valparna, hur Zin mår, när det passar att tävla och vad som finns att anmäla till så klart! Prio ett för henne kommer vara vallningen och efter det lydnaden detta år tänker jag, resten tar vi när/om vi hinner. ”Storebror” Flynn har ju också tävlingsplaner som det inte ska krocka med 😉

Zins pappa, Krilles tävlingshund Race, har redan poäng nog för att vara med till kvarts-SM och vi hoppas han ska vara med även till landslagsuttagningen i vallningen. Det vore väldigt roligt om det gick i lås! Mitt eget mål är att jag och Zin så småningom ska börja klå dem haha! 😉

Så, håll tummarna! Och är du intresserad av en fin vallhund så går det att anmäla intresse för en Zin-valp framöver till 3vallare@gmail.com . Hon borde löpa i mars.

 

 

 

Dela detta inlägg

Lämna ett svar