Bloggen

Ett år med fyra olika tävlingsgrenar för Zin.

Ett år med fyra olika tävlingsgrenar för Zin.

Idag var årets sista tävling för mig och Zin så jag tänkte passa på att summera vårt tävlingsår 2015. På det stora hela är jag jättenöjd med vad vi har presterat även om jag hade hoppats på att hinna tävla fler gånger med henne, framför allt i vallningen. Men ibland krockar jobb och tävlingar eller så har man bara otur i lottningen, inget att hänga läpp över! Det känns hur som helst väldigt roligt att ha tävlat i inte mindre än fyra olika grenar med henne, varav två var helt nya för henne. Jag tycker man lär känna sin hund och även sig själv väldigt bra när man tävlar i olika grenar, det är alltid nya utmaningar och uppgifter och man växer som ett team av att klara av dem ihop. 

I vallningen inledde vid med en start i IK I i våras som inte kändes något vidare, där valde jag att bryta för vi var inte hopkörda helt enkelt. Sedan dröjde det till augusti innan jag hittade någon tävling vi kunde åka på. Startade två dagar i IK I på Stora Skuggan i Stockholm och där gick hon fint, tog en 9:e plats (av 32 startande) första dagen med 80p och dag två kom vi 8:a (av 32) på 72p. Sedan testade vi att gå upp i IK 2 och leka med de stora grabbarna! Först en helg i Småland där hon första dagen skar i utgången men hade grymt fin fråndrivning (25 av 30p) och full pott på fålla in, landade på 62p Dagen efter gick det bättre i hämtet och vi fick ihop sammanlagt 70p. Väldigt nöjd med den debuthelgen! Vi startade en IK 2 till, denna gång i Lekeberga, och där var Zin som en dröm: 48 av 50p i hämtet, jobbade jättefint i fråndrivningen men jag såg fel och styrde precis utanför crossgrinden. Blev trots det 75p! Supernöjd. Idag tävlade vi IK I igen eftersom min egen klubb (Sörmlands VK) arrangerade en tävling på Agdala. Nära och bra och det var skönt när det var -6 grader på morgonen! Zin hade inte tränat de sista veckorna och var lite hetare än vanligt, vi missade ena grinden men landade på 79p och på det kom vi 3:a av 25 startande! Härlig avslutning på tävlingsåret att få ”kliva upp på pallen” i vallningen! Ser så fram emot nästa års tävlande! 

lydnaden han vi bara tävla två gånger i år. Inledde med debut i klass 2 i februari där vissa bitar var fina och vissa bitar strulade ihop sig så där blev det bara 147p. Sedan startade vi klass 2 igen i augusti och nu var hon som en dröm: 194,5p förstapris och seger! Kändes otroligt roligt. 

Rallylydnad fick Zin debutera i detta år. Det gjorde hon med besked! Samtliga sina 7 första starter vann hon! Sedan hade vi en sista start där jag klantade till en del men fram till dess, grym statistik! Hon tog RLD N och RLD F och sen valde jag att ta tävlingspaus från den sporten, kanske tar upp den nästa år, beror lite på vad jag är sugen på och vad vi hinner med. Så här såg Zins resultat ut: i nybörjarklass: 98-100-100 och fortsättning: 99-99 (en inoff start) – 100 – 99 – 69. 

Den andra grenen som var ny för i år var heelwork to music. Där debuterade Zin i februari i klass 1 med 25.00p uppflyttning och placering 3:a av 25. Sedan startade vi igen i juli i Linköping precis mitt i hennes höglöp men hon knep i alla fall 25,15p, uppflyttning, och kom 4:a av 30 startande. Sista tävlingen för året blev en dubbeltävling i Kungsör: 24,80p, uppflyttning och 3:a av 25 på förmiddagen och på eftermiddagen: 25,15 uppflyttning och 2:a av 24 startande. Så på fyra starter har hon varit på prispallen tre av gångerna och tagit sin första titel i sporten! Vi hade planerat att starta i HTM 2 under hösten men jag strök de starterna för jag hann helt enkelt inte träna nog tyckte jag. Hoppas ha ett klass 2-program klart nästa år istället. 

Så, under året har lilla Zin tävlat i inte mindre än fyra olika grenar och faktiskt stått på prispallen i samtliga av dem! 

Nästa år planerar jag att Zin ska få sin första valpkull om allt går som planerat, så det kommer att vara huvudfokus nästa år, men jag tror nog vi kommer hinna tävla en hel del ändå. Zin löper troligtvis i mars/april så det är våren och sommarens tävlingar som kommer gå bort för vår del men jag håller tummarna för många fina tävlingar på hösten senare. Hon är verkligen en otroligt rolig hund att jobba med! 

 

Dela detta inlägg

Lämna ett svar