Bloggen

Freestylelaget levererar!

Idag var det först träningstid för heelworkekipagen på morgonen, jäklar vad taggad man blev av att gå in och testa av lite i stora ringen! Jag vill tävla NU var känslan! Men idag var det ju freestylens tid så efter träningen blev det officiell invigning med ståtlig inmarsch och invigningstal etc. Det är så häftigt att få vara med på ett mästerskap av den här kalibern! Våra snygga kläder på inmarschen fick vi av våra sponsorer Glädjeklick och Åmark Byggare, tusen tack för att vi denna gång kunde se ut som ett riktigt lag! Att vi haft lika kläder allihop har dessutom hjälpt oss något otroligt vad gäller att snabba på genom kontroller, köer och vakter: så lätt att se att det är Team Sweden som kommer! Verkligen ”Keep it fun & simple” kan man säga!

Bild från invigningen med svenska laget längst in. 

Sedan var det dags för white dog (föråkare) och sen Sveriges första ekipage, Jeanette & Gizmo. Extra ballt att gå ut först på ett VM!  Men fy tusan vad det är nervöst att vara åskådare till de andra i laget, man stressar nästan mer över det än över sin egen start för man vill så himla mycket att det ska gå bra för alla samtidigt som man ju inte kan göra något annat än titta på när de väl startat programmet. Nervpirrande! 

Utöver Jeanette & Gizmo bestod det svenska laget i freestyle av Lizette & Gaston, Nina och Moster och Erka & Oggie. Jag tycker alla levererade skitbra men så är det ju det där med att domarna kan tycka annorlunda och så är det ju ett VM så vad som helst kan hända. Tänk om det skulle räcka till lagmedalj!? Freestyle är ju verkligen de små marginalernas sport: Italien som kom 3:a hade 68,266 poäng och Sverige kom 4:a på 67,667. Men grymt att vara fjärde bästa lag på VM! GRATTIS!!! Vann i lagtävlingen gjorde Ryssland, tvåa blev Schweiz och trea Italien. 

Individuellt gick det bäst för Nina & Moster som kom 6a och Lizette & Gaston som kam 8:a och därmed har Sverige två finalister med till söndagen! WOW!!! Ska bli superspännande att se!!!

Nina & Lizette klara för final!

De tre i topp individuellt första dagen: Yvonne Belin 1:a, Lusy Imbergerova 2:a och Novoselova Marina 3:a

I morgon är det heelworkens kvaldag, håll tummarna!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar