Bloggen

Lucka 20: Utnyttja musik för att skapa rätt känsla!

Lucka 20: Utnyttja musik för att skapa rätt känsla!

Musik har en oöverträffad förmåga att skapa, förmedla och förändra känslolägen, så varför inte dra nytta av detta när du tävlar? Med spotify i hörlurarna kan du enkelt styra vilka låtar och därmed även vilka känslor du vill skapa.

Antingen kan du använda musik för att avskärma dig när du inte vill höra andra (tex under en banvandring) eller om du vill skärma av strax innan din prestation, eller om det är en lång tävlingsdag och du kan behöva hjälp med att gå både upp och ner i aktivitetsnivå (se lucka 18 om att dela upp tävlingsdagen) –ja, då kan rätt låt vid rätt tillfälle verkligen vara en hjälp!

Så varför inte skapa några olika listor med låtar som peppar och får igång dig, eller låtar som tvärt om lugnar och sänker pulsen hos dig, låtar som du kanske har en tidigare positiv association till (behöver inte alls handla om tävling utan kan vara vilken händelse eller tillfälle som helst som ger dig en härlig känsla när du tänker på det), gamla favoritlåtar eller vad det nu är som gör att du känner YES!!!

Jag har även använt musik på ett annat sätt, länge så var en del av min uppladdning innan jag skulle gå in och tävla att jag tyst inombords hörde/sjöng en speciell låt som alltid fick mig att känna att NU jäklar, NU kör vi! Hör man musiken inom sig behöver man inte ens ha med sig hörlurar och det kan utnyttjas över allt!

Så, vad lyssnar du på idag för att hamna i rätt sinnesstämning –i hörlurarna eller bara i ditt eget huvud? Skriv gärna tips på dina bästa peppande låtar, eller de bästa låtarna du hittat för att få dig att gå ner i varv med en bibehållen positiv känsla. Kanske har du någon låt som du tycker på pricken ”är” din hund?

En i grunden rätt tramsig låt men som alltid gör mig på gott humör och som fått mig att både ta i lite till på löprundan eller fått mig att tagga upp inför en tävlingsstart är denna:

/Anna Larsson

Sugen på en hundkurs? Här hittar du Glädjeklicks kurser: http://www.gladjeklick.se/index.php/bokning/kurser

Dela detta inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar